Ciorba de spanac

de kamy in Ciorbe, 5 Oct 2011 | 11295 vizualizari

 

Anul asta am avut in exces rosii,fasole si spanac....asa ca, dupa ce mi-am umplut lada cu spanac,dupa ce ne-am saturat de spanac cu ochiuri si alte chestii cu spanac,am zis sa fac si ciorba....surprizaaaa....e mult mai buna decat cea de salata,spanacul fiind mai carnos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • o bucata slanina afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 l lapte
  • 7-8 oua
  • 3 ling.faina
  • marar,patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac:

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca putin pana se inmoaie,se adauga o cana cu apa fierbinte,sare si se lasa sa fiarba 1 min,dupa cere se adauga tot laptele in care am adaugat 2 ling.de faina(cu atentie si grija sa nu fie cocoloase...daca sunt,il trecem prin strecuratoare cand il adaugam in ciorba).Lasam sa fiarba putin, adaugam sare si piper dupa gust,omleta taiata cubulete,usturoiul pisat ca ptr.mujdei,iar cand oprim focul,mararul.

Omleta: amestecam o lingura de faina cu putin lapte,batem bine ouale,cu 2 linguri de lapte dupa care adaugam amestecul de lapte cu faina,punem patrunjel verde,sare si piper dupa gust si o coacem pe ambele parti.Cand e gata,o taiem cubulete.

Noua omleta din ciorba de spanac(salata)ne place sa fie mai consistenta,de aceea adaugam putina faina.

Se pune otet si smantana(daca doriti) in farfurie, cand servim.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pun putina faina in ciorba ptr.ca atunci cand adaug otet,laptele nu se aduna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

cocolina 1

22.04.2012, 14:14

Imi place dar fara marar

kamy 1

12.05.2012, 09:10

gabytza...multumesc

kamy 1

12.05.2012, 09:11

cocolina...noua ne place mararul,dar nu-l pun intotdeauna buuuuna si fara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac